Ik doe mijn best, echt waar!

Lieve, lieve Floris,

 

Mama doet haar best, hier beneden. Mama doet haar best om iedere dag weer op te staan en te “leven”. Wat dat tegenwoordig ook mag betekenen. Mama wordt wakker, meestal veel te vroeg en meteen al heel verdrietig. Dan blijft mama nog even liggen en dan hoop ik, tegen beter weten in, dat ik weer in slaap zal vallen en voor een paar uurtjes even mag vergeten. Maar na een tijdje ga ik er dan toch maar uit, want slapen lukt niet meer. Dan kleed ik me aan en ontbijt ik, zonder de smaak van mijn brood echt te proeven. Ik dwaal door het huis zonder richting, omdat ik niet meer weet wat ik met mijn tijd moet.

Heel even is er een klein lichtpuntje in mijn dag, als ik naar jou grafje toe ga en even met je sta te kletsen. Als het regent lachen papa en mama naar elkaar; Floris staat onder de douche.  Als de zon schijnt wordt ons hart warm; Floris zingt voor ons!

Maar ik kan daar niet de hele dag blijven staan. Mama moet weer naar huis en dus wandel ik weer terug. Ik kom thuis in de leegte. Met zeeën van tijd waar ik geen raad meer mee weet. Ik zit op de bank en ik staar in de verte. Dan denk ik aan jou, aan hoe fijn het was samen. Hoe je mama tot in het diepste van haar zijn veranderd hebt. Dat ik van niemand zoveel gehouden heb als van jou. Waar moet ik nu heen met mijn liefde? Ik denk aan de toekomst, die geen toekomst meer is. Eerder een nare droom waar ik niet uit kan ontwaken. Ik denk aan alles wat ik voor jou gewenst had in die toekomst. Dat je nu zo ongeveer zou kunnen zitten, hoe ik zou hebben genoten van ons eerste fietstochtje samen, of je inmiddels al door zou slapen…… En langzaam komt de gekte in mijn hoofd. “Nee, nee, nee! Dit wil ik niet!!” Ik probeer me er voor af te sluiten maar het komt maar en het komt maar. Het overspoelt me en het gaat maar door. Hoe hard ik ook roep dat het niet mag. Dat het niet eerlijk is en dat je gewoon nú terug moet komen. Je komt niet.

Het liefste zou ik morgen weer bij je zijn. Je in mijn armen nemen en je nooit meer los hoeven laten. Maar mama is hier, zonder jou. Mama heeft je beloofd dat ze het zal redden in de wereld zonder Floris. Ik weet niet hoe, maar mama doet haar best. Echt waar!

28-02-2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s