Hoog in de wolken

Lieve Floris,

De Hemel. Waar is dat Floris? Als mama er aan denkt dan zie ik uitgestrekte, witte wolken voor me. Misschien is dat een idee dat is blijven hangen uit mijn eigen kindertijd. Gisteravond vloog mama hoog boven de wolken. En als ik uit mijn raampje keek betrapte ik mezelf er op dat ik hoopte je ergens te zien. Dat er ergens tussen al het wit een oranje T-shirtje op zou duiken. Dat papa en mama jou dan vrolijk rond zagen kruipen, op de voet gevolgd door jou lieve overgrootouders.

Dat je af en toe zou stoppen en een stukje wolk in je mond stopte, want jij stopte altijd alles in je mond. En dat je je dan ineens aan oma Liefers hand op zou trekken en zou gaan staan. Want mama weet zeker dat je dat nu al wel zou kunnen, zo’n slimme jongen als jij was!

Dat je naar ons zou zwaaien en ons je mooie lach zou schenken…….

Maar als mama uit het raam kijkt ziet ze niets. Niets dan witte wolken en de vleugel van ons vliegtuig.

De Hemel. Hoe is dat Floris? In de Hemel is geen pijn, geen verdriet. In de Hemel is er niemand ziek. Zo ver is mama al… Maar toch hoop ik dat je ons niet vergeten bent, lieve jongen. Dat je weet dat papa en mama jouw papa en mama zijn geweest. En dat je je blij herinnert hoe fijn het was toen wij met z’n drietjes beneden op aarde woonden. Ik hoop dat je ons nu kunt zien. Dat je weet wat een onvoorstelbaar groot verdriet papa en mama om jou hebben. Niet omdat ik wil dat jij je daar verdrietig om zou voelen, want in de Hemel kan dat gelukkig helemaal niet.

Omdat ik wil dat je elke dag weer voelt hoe veel jou papa en mama hier op aarde van je blijven houden. Elke dag, totdat we ooit weer samen zijn!

25-05-2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s