Zij maakt het verschil

Lieve Floris,

Vandaag schrijft mama eens geen blog over jou. Dat is een beetje gek hè? Maar vandaag wil mama schrijven over de kleine dingen die het doen. Juist nu het leven voor papa en mama zo verdrietig is zijn het de kleine gebaren, de kleine handreikingen van de mensen om ons heen die voor even ons hart warm maken.
Vandaag haalde papa een kaart uit onze brievenbus. Niets bijzonders tegenwoordig, want we krijgen nog vaak post. Zoals iedere keer maakte mama hem verwachtingsvol open. Wie zal er aan ons gedacht hebben? Op de voorkant van de kaart staat I send you my love, wherever it’s needed. Als ik de kaart open sla zie ik dat hij helemaal vol geschreven is. Onderaan zie ik haar naam staan. Zestien jaar is ze nog maar, maar ze raakt me met ieder woord dat ze heeft opgeschreven. Omdat ze niet weet wat ze moet zeggen, maar het toch gewoon doet. Omdat ze het misschien eng vindt, maar de kaart toch op de bus heeft gedaan. Omdat uit ieder woord de puurheid van haar gevoel de wereld in knalt. Ik lees de kaart nog drie keer overnieuw. De tranen komen op in mijn ogen. Wat een zegen dat zij de moeite heeft genomen om een kaart te sturen. Zestien jaar is ze nog maar, en misschien raakt het me daarom nog meer dan anders. Want midden in haar drukke tienerbestaan heeft zij aan mij gedacht. Terwijl ze ongetwijfeld nog twintig andere dingen aan haar hoofd heeft die spelen op school, of met vriendinnen of waar dan ook. Ze heeft aan mij gedacht, en gemeend dat ik een kaartje wel kon gebruiken. Ze stuurt mij haar liefde, precies op het moment dat ik het nodig heb.
Op de achterkant van de kaart staat nog een Engels stukje tekst. Klein, naast het logo en de streepjescode weggestopt. Never stop doing little things for others. Sometimes those little things occupy the biggest part of their hearts. En dat is precies hoe het is. Ik denk dat ik de komende week door kom, puur en alleen op de kracht van dit kaartje. Ik zet hem op een speciale plek in de kamer. Om er aan herinnert te worden wat een mooie mensen er in de wereld zijn.

Dank je wel lieve Sarah, dat je dit kleine, grote lichtpuntje hebt gegeven aan mij. Dank je wel voor de mooie woorden die je schreef en de warmte van je liefde die ik dwars door mijn verdriet voel. Dank je wel, lieve Sarah, omdat je “gewoon” hebt gedaan wat ik zo hard nodig had.

2 gedachten over “Zij maakt het verschil”

  1. Hee Everline! Ik lees iedere keer je blogs en ben altijd weer stil van wat je schrijft en hoe je het beschrijft. Fijn dat je middel gevonden hebt waardoor je alle gebeurtenissen voorzichtig een plek kunt geven, en waarbij je Floris blijft gedenken. Ik vind het fijn om op deze manier een kijkje te hebben in jou hart. Dank je wel. 🙂 Wij blijven voor jullie bidden en proberen er voor jullie te zijn. Als we iets extra kunnen betekenen horen we dat graag. Liefs

    Like

  2. Hoi Everline, we kennen elkaar niet maar mijn moeder en jouw (schoon)moeder ( ali kamphof) waren ooit collega’s. En vorig jaar vertelde mijn moeder dat ali oma was geworden, hartstikke leuk om te horen, ik ken Ali verder niet denk ik maar ik heb zelf 2 kids en weet dat de vreugde bij grootouders enorm is :-). Afgelopen Januari vertelde mijn moeder het dramatische nieuws, ik was toen hoogzwanger en inmiddels is hij al een half jaar. Je vraagt je misschien af waarom ik dit schrijf, maar we hebben het over Floris gehad in de laatste 6 maanden, niet wetende dat je deze blog Schreef. Via de EO kwam ik van de week op deze site terecht en ik las dat je graag wilde dat zijn naam genoemd werd, ik kan even de precieze tekst niet terug vinden. Maar hier in Arnemuiden, bij mijn moeder in Purmerend werd er aan jullie gedacht en gebeden als we naar mijn zoon keken, met een besef dat we dankbaar zijn voor alles maar ook dat het o zo anders kan zijn. En nu ik deze blogs gelezen heb blijf ik voor jullie bidden. Wat een verdriet en ellende is er over jullie heen gekomen, onvoorstelbaar. Gods helende zegen en kracht toegewenst in alles wat er nog komen gaat, de mooie en de moeilijke momenten. Floris wordt nooit vergeten. Liefs uit Zeeland.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s