Ik ben altijd dichtbij jou

Lieve, lieve David,

Vandaag wil ik jou vertellen hoeveel ik van je houd. Vandaag wil ik je bedelven onder mijn kusjes en je mijn warme knuffels geven. Vandaag wil ik met je dansen, voor je lezen en liedjes met je zingen. En weet je wat het mooie is? Dat kan ik allemaal. Vandaag kan ik van ’s morgens vroeg totdat je straks naar bed gaat van je genieten. Je maakt mijn hart warm en je geeft me de grootste, meest stralende glimlach op mijn gezicht die er maar bestaat. Je laat me genieten. Maar meer dan wie ook op de wereld besef ik dat ik je dicht bij me moet houden. Meer dan wie ook op de wereld voel ik heel diep van binnen dat ik geen seconde voorbij kan laten gaan zónder van je te genieten. Want vandaag wil ik ook Floris vertellen hoeveel ik van hem houd. Vandaag zou ik hem willen bedelven onder mijn kusjes en hem mijn warme knuffels willen geven. Vandaag wil ik met jou én Floris door de kamer dansen, voor jullie lezen en samen de mooiste liedjes zingen. Maar dat kan ik niet.

En daarom voel ik, als ik naar je kijk terwijl je tevreden en vol verwachting op mijn schoot ligt, de pijn van het gemis. Voor mijzelf, omdat ik Floris’ mama ben en dat niet kan zijn. Maar ook voor jou, lieve David. Omdat je Floris’ broertje bent, maar hem niet mag kennen.
Daarom dans ik met nog meer liefde, lees ik op mijn mooiste toon je boekjes voor en zing ik met nóg meer overgave. Ik wil je alles geven en meer. Omdat je al zoveel missen moet.

Vandaag zing ik liedjes voor je, en jij geniet met volle teugen. Je zingt op je eigen wijze mee, lacht eens lief naar me en maakt dan weer een leuk geluidje. Onbewust zoek ik in de lange lijst met kinderliedjes naar een heel bijzonder liedje. Als ik het voor je zing voel ik een brok in mijn keel, en langzaam glijdt een traan uit mijn ooghoek over mijn wang. Je wordt stil. Je kijkt me aan met grote, vragende ogen. Ik wil dat je weet dat alles uit dit liedje waarheid is. Ik wil dat je weet dat jij, ondanks dat je hier alleen bent, nooit maar dan ook nooit alleen hoeft te zijn. Jij hebt een grote broer. En zoals Pip vol vrolijkheid voor Woezel zingt, zo is het echt lieve David.

Als straks de morgen komt,
de zon weer boven komt,
dan ben ik altijd dicht bij jou

 Zelfs als er wolken zijn,
voel ik de zonneschijn,
want ik ben altijd dicht bij jou

 Als er soms regen is,
het even tegenzit
dan ben ik altijd nog bij jou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s