Trots met een grote T.

Lieve Floris,

Voor de derde keer is het vandaag voor mij Moederdag.
De eerste keer lag mama met dikke tranen aan het zwembad op Rhodos.
Op de vakantie die wij met z’n drietjes zouden maken, maar waar papa en ik zonder jou naar toe moesten gaan.
De tweede keer lag mama huilend met een dekentje op de bank.
Ik probeerde sterk te zijn en met trots & dankbaarheid terug te denken aan hoe mooi het was om jouw mama te zijn. Maar ik kon alleen maar huilen, huilen, huilen.
Wat voelde ik sterk hoe gebroken ik ben op deze bijzondere dag.
Vandaag voel ik dat ook, maar het grootste gedeelte van deze dag had ik vandaag een lach op mijn gezicht. Moederdag, voor mij de derde keer, maar vandaag voor het eerst écht. Je kleine broertje heeft vandaag liefde uitgedeeld voor twee.
Hij heeft me vol overgave geknuffeld en kusjes gegeven, en hij zei de hele dag mama, mama, mama, mama. Samen zijn we naar jouw grafje geweest. Wat had het anders moeten zijn, lieve Floris. Wat had ik duizend keer liever gewild dat David en jij vanmorgen samen de trap op kwamen met hartjesbrood en aardbeien. Wat had ik graag je tekening willen zien die je voor mama had gemaakt. Wat had ik graag met z’n viertjes in bed ontbeten… Wat had ik graag…
Vandaag voelde mama voor het eerst wat ik zo graag wilde voelen op deze dag.
Trots van mijn kruin tot aan mijn tenen; op wie jij was, op wie David is. Op jullie lieve papa die alles uit de kast heeft gehaald om mij een fijne dag te bezorgen. Trots van mijn kruin tot aan mijn tenen; op mijn mooie, prachtige gezin.
Ik hou van jou Floris, tot de maan en weer helemaal terug. 

Een gedachte over “Trots met een grote T.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s