Make a memory

Toen Floris net overleden was kregen wij van alle kanten berichtjes over stichting Make a Memory. Dit is een organisatie van fotografen die belangeloos fotoreportages maken van overleden kinderen.

In het ziekenhuis werd ons al tijdens zijn ziek-zijn geadviseerd om veel foto’s te maken. Dat voelt een beetje raar en ongepast, maar achteraf zijn wij er erg dankbaar voor. Het zijn kleine stukjes van de puzzel die we nu niet kwijt zijn geraakt. Make a Memory past hier ook bij.

Maandagmiddag kwam bij ons een fotografe langs, ik weet me niet eens haar naam meer te herinneren. Samen gingen we naar boven, waar Floris sinds die morgen op zijn eigen kamertje lag opgebaard. De fotografe heeft mooie, liefdevolle foto’s gemaakt van Floris en van ons samen. De manier waarop ze dit aanpakte was ook één en al liefde. Ze was heel respectvol naar ons toe, maar ook naar Floris toe. En ze huilde met ons mee toen wij daar stonden, voor de laatste keer een familieportret met z’n drietjes…

De foto’s die ik op deze blog gebruikt heb zijn bijna allemaal van Make a Memory.  Zoals bijvoorbeeld de foto op de beginpagina, Floris handje pakt onze vingers vast. Precies zoals hij dat altijd deed… Voor ons een prachtig beeld om zo uitvergroot te hebben.

 

Alle lof en dank naar de fotografen en andere betrokkenen van deze mooie organisatie!